(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено сучасні рішення у сфері ідентифікації людей за обличчям за допомогою програм з інтегрованим у них штучним інтелектом, їх особливості та певні можливості використання в роботі Національної поліції України. Запропоновано кроки, що окреслюють послідовність дій для проведення об’єктивної ідентифікації людей за обличчям та забезпечення високої якості розпізнавання облич і необхідні для забезпечення відкритості, прозорості та найкращого результату застосування програм, здатних ідентифікувати людей за обличчям. Акцентовано увагу на необхідності подальшої роботи з удосконалення законодавства України, що регулює питання захисту персональних даних та приватності громадян України, зокрема зображення обличчя людини, отриманого за допомогою камер відеоспостереження.