(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто процес реформування правоохоронної системи в Україні, зокрема створення Національної поліції у 2015 р., та його вплив на систему звань поліцейських. Особливу увагу приділено основним змінам, які відбулися внаслідок цієї реформи. Висвітлено проблему відсутності додаткових звань та обмежених можливостей кар’єрного зростання для молодшого складу Національної поліції України, яка може призвести до професійного вигорання та зменшення мотивації особового складу. Здійснено аналіз позитивного досвіду використання розширеного рангу звань молодшого та сержантського складу в таких країнах, як Канада, Німеччина, Греція, Іспанія, а також штатах Вірджинія та Делавер у США. Запропоновані шляхи усунення недоліків у системі звань мають на меті покращення умов праці та мотивації особового складу поліції. Підкреслено необхідність оновлення дизайну погонів для курсантів закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.