(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено проблемні питання організаційного та правового забезпечення цифровізації (дигіталізації) військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який ведеться органами військового управління. Запропоновано поширити концепцію роботи державних органів «Держава у смартфоні» на імперативну діяльність суб’єктів владних повноважень у сфері військового обліку. Наголошено на пріоритетності в окремих випадках відомостей цифрового військового обліку над інформацією, наявною в розпорядженні органів військового управління. Науково обґрунтовано зміни та доповнення до чинного законодавства з питань ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.