(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено особливості правозастосовної практики судів апеляційної інстанції під час перегляду рішень у справах за апеляційними скаргами у справах про адміністративні правопорушення за порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в умовах правового режиму воєнного стану в Україні. Проаналізовано особливості аргументації апеляційними судами ухвалених рішень у справах про адміністративні правопорушення та формування на їх підставі правових позицій застосування норм позитивного права для регулювання суспільних відносин з використання та здійснення права на свободу мирних зібрань.