(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2024)
Статтю присвячено формулюванню спрощеного переліку вимог до закладів вищої освіти, що висуваються провідними рейтинговими агенціями для включення в міжнародні рейтинги щодо діяльності в контексті сталого розвитку. Виконання відповідних вимог стосовно діяльності та нормативної бази ЗВО створює умови для захисту екології, розвитку економіки, укріплення правової держави. Додатково представлено фрагментарний історичний огляд розвитку сучасного змісту поняття «сталий розвиток» та української нормативної правової бази щодо Цілей сталого розвитку.