(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2023)
Розкрито стан злочинності в міліції в 1948–1952 рр., виявлено її основні прояви й окреслено заходи протидії їй. Найпоширенішими порушеннями законності в міліції були пияцтво, зловживання службовим становищем, зв’язки зі злочинцями, недотримання законодавства при затриманні громадян та веденні слідства, невиконання наказів, хабарництво, розтрати, побутово-моральне розкладання, дезертирство, розголошення службової таємниці, самовільне залишення поста, незаконне застосування зброї, недбале ставлення до виконання службових обов’язків, втрата особистої зброї. Міністерством внутрішніх справ УРСР протягом вказаного періоду було вжито низку заходів щодо покращення ситуації.