(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Попередження, запобігання та розслідування кримінальних правопорушень є пріоритетним завданням правоохоронних органів будь-якої правової, демократичної держави. Якщо загальні питання протидії домашньому насильству вже тривалий час досліджуються на науковому рівні, то особливості початку розслідування цього деструктивного явища залишаються малодослідженими, що свідчить про актуальність порушеної для наукової дискусії тематики. Цей аспект також має важливе прикладне значення, про що свідчить аналіз вивченої судової практики. Виокремлено та проаналізовано особливості початку досудового розслідування домашнього насильства.