(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Досліджено становлення та розвиток законодавства про муніципальну службу в Литовській Республіці, проаналізовано основні новели правового регулювання досліджуваного інституту на кожному з етапів. Зроблено висновок про достатньо централізовану модель правого регулювання, що передбачає уніфіковану регламентацію державної та муніципальної служби. Охарактеризовано особливості становлення законодавства про службу в органах місцевого самоврядування в Україні, визначено сучасні тенденції його розвитку.