(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Статтю присвячено особливостям проведення досудового розслідування за фактами порушень законів і звичаїв війни. Останнім часом в Україні зафіксовано значну кількість таких фактів, що призвели до порушень кримінальних проваджень, які на сьогодні розслідуються слідчими Національної поліції. Під час розслідування виникає низка проблем, пов’язаних із процесом доказування. У статті ці проблеми пов’язано з браком досвіду у слідчих за вказаними фактами, а також з об’єктивними причинами. До останніх відносено вчинення протиправних дій із території іншої держави та з непідконтрольної Україні території.