(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2022)
Статтю присвячено проблемам організації діяльності Національної поліції як суб’єкта сектору безпеки і оборони. Здійснено аналіз наукових праць, автори яких вивчали особливості діяльності поліції у сфері забезпечення сектору безпеки і оборони. Сформульовано авторське визначення сектору безпеки і оборони. Встановлено, що є необхідність систематично використовувати досвід європейських демократичних країн задля вдосконалення національного законодавства та усунення прогалин, враховуючи досвід практичної діяльності працівників поліції у сфері забезпечення безпеки і оборони, створити оновлену правову базу для забезпечення функціонування системи національної безпеки.