(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто актуальні питання атестування працівників поліції. Досліджено підходи вчених щодо визначення таких дефініцій, як «атестація» та «атестування» поліцейських. На основі аналізу правового регулювання процедури атестування поліцейських і наукових поглядів учених визначено й охарактеризовано дефініцію «атестування», досліджено матеріали судової практики оскарження рішень атестаційних комісій органів Національної поліції про звільнення працівників поліції внаслідок непроходження ними атестації в Україні. Проаналізовано сучасний стан правового регулювання процедури атестування поліцейських в Україні. З’ясовано позитивні та негативні її аспекти.