(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Досліджено сутність діяльності прокурора як суб’єкта забезпечення прав людини в Україні. Наголошено на особливостях проведення реформи прокуратури та визначено її зв’язок із діяльністю прокурора як суб’єкта забезпечення прав людини. Установлено нормативно-правову базу, яка регулює питання діяльності прокурора як суб’єкта забезпечення прав людини. Зроблено висновок, що від нормативного врегулювання діяльності прокурора як суб’єкта забезпечення прав людини в Україні залежать стан і рівень забезпеченості прав та основоположних свобод людини і громадянина і що наріжним каменем утвердження України як правової держави є дотримання принципу верховенства права.