(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Розглянуто обмеження прав і свобод громадян, які встановлюються законодавством у разі прийняття на службу в поліцію. Проаналізовано норми загального та спеціального законодавства, що регулюють службову діяльність поліцейських, на кшталт обмеження прав поліцейських і встановлення заборони на окремі види діяльності. Досліджено матеріали судової практики та наукові погляди вчених із зазначеного питання. Виявлено окремі прогалини в законодавстві, що обмежують права поліцейського під час проходження служби в поліції. Запропоновано шляхи вдосконалення та зміни до чинного законодавства, що регламентує питання встановлення обмежень для поліцейських під час проходження служби.