(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2021)
Наукове дослідження присвячено розгляду поняття та сутнісних характеристик авіаційного персоналу в системі авіаційної складової внутрішніх справ України. Актуальність статті зумовлюється світовими тенденціями, пов’язаними з тим, що авіація стає основним елементом у розвитку багатьох держав. Відповідно, звернення до проблем, що виникають у межах трудових відносин у сфері авіації, є однією зі значущих складових аналізу. У межах цієї статті розглянуто поняття, сутність та ознаки трудової діяльності авіаційного персоналу як у цивільній, так і в державній авіації.