(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Розглянуто проблематику законодавчого врегулювання косметологічної діяльності в Україні, яка стосується суб’єктів надання косметологічних послуг та відповідальності за порушення ними своїх професійних обов’язків. Запропоновано авторське визначення поняття «адміністративна відповідальність у сфері надання косметологічних послуг». З’ясовано, що актуальним є встановлення основних вимог до процедурних аспектів надання медичних та косметологічних послуг, оновлення адміністративного законодавства в зазначеній частині, а також визначення та закріплення адміністративно-правової відповідальності суб’єктів надання косметологічних послуг в Україні.