(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Розглянуто проблеми забезпечення принципів гендерної рівності в ЗВО сектору безпеки та оборони. Аспекти гендерної рівності відіграють особливу роль у забезпеченні освітнього процесу, управлінні ЗВО та подоланні стереотипизації суспільства, особливо в секторі безпеки та оборони. Для формування гендерно нейтрального середовища надзвичайно важливим є забезпечення реалізації принципів гендерної рівності саме у силовому секторі держави. Цього можна досягти лише в разі використання комплексного підходу для рівних можливостей реалізації однакових прав жінками та чоловіками. Аналіз гендерних підходів, що використовуються у ЗВО зі специфічними умовами навчання на прикладі Харківського національного університету внутрішніх справ, дав змогу рекомендувати для забезпечення комплексного підходу брати за основу кращі практики закордонного досвіду для прискорення темпів і підвищення якості виконання гендерних спрямувань в університеті.