(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2018)
Розглянуто поняття «компетенція органу державної влади» та виділено структурні елементи цієї компетенції. Визначено систему центральних органів виконавчої влади, які мають повноваження у сфері забезпечення екологічної безпеки держави, проаналізовано їх права й обов’язки відповідно до чинного законодавства України.