(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2020)
Проведено порівняльно-правовий аналіз режимів комерційної таємниці та промислової власності. Виділено відмінні ознаки правових режимів комерційної таємниці та промислової власності за критеріями охорони, характером монополії, видами прав. Визначено, що спільним проблемним питанням для режимів права як промислової власності, так і комерційної таємниці є спірність застосування «зв’язувальних застережень» у ліцензійних договорах, оскільки вони суперечать правилам добросовісної конкуренції. Зазначено, що застосування режиму комерційної таємниці для охорони інновацій є доцільним на стадії розробки, налагодження масового виробництва. У разі комерціалізації інновацій доцільним є застосування режиму права промислової власності.