(untitled) (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 2019)
Презентовано авторську спробу групування нормативних актів публічної адміністрації. Уточнено критерії класифікації нормативно-правових актів публічної адміністрації. Запропоновано підхід до розмежування компетенції органів публічної адміністрації стосовно ухвалення нормативно-правових актів. Доведено доцільність поділу нормативно-правових актів публічної адміністрації за ознакою функціонального призначення на програмні, регламентаційні, правонаділяючі, компетенційні, статутні та структурні акти й акти планування. Виділено змістовні характеристики кожного із зазначених класів нормативно-правових актів.